Kotijoukkueet vahvempia ensimmäisissä välierissä

10.03.2014 12:17

SM-sarjan välierät käynnistyivät lauantaina. Kotijoukkueet ottivat niukat maalin voitot ja näin ollen ensimmäiset kiinnitykset finaalipaikkoihin. Duo Jämsä oli vahvempi Flexolahtea vastaan ja vei voiton jatkoajan jälkeen maalein 6-5. Hamarin elo puolestaan kukisti RB-Oulun maalein 4-3 Porvoossa käydyssä kamppailussa.

Kotijoukkueiden tekemät otteluraportit alla:

Duo Jämsä - Flexolahti  6 - 5 ja (2-2, 3-0, 0-3, 1-0)

Välieräottelut alkoivat kotiottelulla Flexolahtea vastaan. Välierät pelataan paras kolmesta systeemillä eli kahdella voitolla finaaleihin. Ottelu oli jälleen kerran erittäin tasainen, ottelun ratkaisemiseksi tarvittiin pelaamista jatkoajalla. Duon Henri Jukkara pääsi yksin läpi Markus Jokisen syötöstä ja harhautti Flexolahden Marko Lempisen. Näin Duo voitti ottelun 6 -5.
 
Duo sai otteluun hyvän alun, kun Duon Pasi Kukko teki maalin ottelun toisella minuutilla Harri Jalosen syötöstä. Flexolahti tasoitti ottelun alivoimalla, kun Jari Blomberg riisti pallon ja siirsi pallon tyhjään maaliin.  Duon toinen maali syntyi kulmavaparista, Henri Jukkara syötti ja Sami Hurske lämäsi pallon maalin yläkulmaan. Flexolahden tasoitus syntyi vapaalyönnistä, muutama sivuttaissiirto ja Tommi Nikka laukaisi pallon Duon maaliin.
 
Toinen erä oli tuloksellisesti Duon, erä Duolle 3-0. Sami Hurske laukaisi ylivoimalla 3-2 johtomaalin Markus Jokisen syötöstä. Duon Pasi Kukko laukoi 4-2 maalin Harri Jalosen syötöstä. Erän lopulla Markus Jokinen teki tilanteeksi 5-2 Hannu Kantolan syötöstä. Kolmas erä alkoi Duon kannalta murheellisesti, vain 17 sekuntia ja Ville Kiiskinen kavensi tilanteeksi 5-3. Reilu minuutti eteenpäin ja pallo jälleen Duon maalissa, Miikka Siviranta ohjaa hieman onnekkaasti Tommi Nikan laukauksen maaliin. Tilanne niukasti Duolle 5-4 ja tilanteita molemmilla joukkueilla paljon. Maalivahdit Niklas Vesterinen ja Marko Lempinen esittävät muutamat huipputorjunnat ja pitävät luvut ennallaan. Vajaa viisi minuuttia ennen erän loppua Toni Raaska tasoittaa ottelun numeroihin 5-5. Erän lopulla varsinkin Duolla on muutama maukas maalipaikka, mutta vielä ei maalia synny joten siirrytään 20 min jatkoajalle. Jatkoajalla ratkaisu syntyy Markus Jokisen hyvästä takakarvauksesta, pallo omalle joukkueelle ja käyttö Sami Hurskeen kautta takaisin ja syöttö yhdellä kädellä Henri Jukkaralle. Jukkara yksin läpi ja pallo hallitusti jalkovälistä maaliin.
 
Ottelu oli erittäin hyvää ja tasokasta tasaista kaukalopalloa. Jännitystä riitti runsaslukuiselle yleisölle (n. 200 hlöä) koko ottelun ajan.
Duo kiittää yleisöä hyvästä kannustuksesta ja tunnelman luomisesta läpi ottelun. 
 
Plussat ja miinukset:
+ voitto
- kolmen maalin johdon menettäminen
 
Tehopisteitä:
Duo:  Markus Jokinen 1+2, Pasi Kukko 2+0, Sami Hurske 2+0, Henri Jukkara 1+1, Harri Jalonen 0+2, Hannu Kantola 0+1
Flexolahti: Tommi Nikka 1+3, Toni Raaska 1+0, Jari Blomberg 1+0, Miikka Siviranta 1+0, Ville Kiiskinen 1+0, Antti Rantanen 0+1
 
Maalivahtien torjunnat:
Duo Niklas Vesterinen 14+14+11+6 = 45
Flexolahti Marko Lempinen 9+10+13+6 = 38

Ottelun parhaat pelaajat:
Duon Henri Jukkara
Flexolahden Tommi Nikka  
 
Jämsän Seudun verkkolehden juttu pelistä.
 
Duon seuraava välieräottelu Lahdessa Isku Areenalla on la 15.3. Flexolahti - Duo ja tarvittaessa su 16.3. Flexolahti - Duo.
Ottelun kulkua voi seurata mm. Ylen tekstiTV:n sivuilta 232 tai http://kaukalopallo.torneopal.fi/taso/live.php
 
Hamarin Elo - RB-Oulu 4-3 (0-0, 2-0, 2-3)

Hamarin Elon ja RB-Oulun ensimmäisestä välieräottelusta kehkeytyi oikea trilleri, joka päättyi Elon voittoon maalein 4-3.

Ensimmäisessä erässä nähtiin molempien osa-puolten tarkkaa puolustuspelaamista. Aivan huippuvaarallisia paikkoja ei erässä ollut kummallakaan joukkueella ja maalivahdit hoitivat kumpikin tonttinsa taitavasti.  Lievästä kotijoukkueen painostuksesta huolimatta erätauolle siirryttiin kaukalopallossa harvinaisessa 0-0 tilanteessa.

Toinen erä alkoi Elon ylivoimalla, jossa saatiin jo hyviä paikkoja mutta ilman maalia. Avausmaali syntyi kun peliä oli pelattu 26.54, ylivoimapyörityksen jälkitilanteessa Lindström pääsi tälläämään pallon verkkoon Lindholmin syötöstä.   Elon toinen osuma oli Hankkion taidonnäyte - maalilleajo kannatti ja tilanne 2-0, syötön maaliin sai Wiiala. Taisi Hankkiota sen verran harmittaa tuo ensimmäisessä erässä hukattu rankkari. Lisäosumia erässä ei nähty ja 2-0 tilanteessa aloitettiin kolmas erä.

Ottelua oli pelattu 46.32 kun Lindholm vei Elon johtoon 3-0 Forsellin syötöstä. Tästä vain 43 sekuntia ja tilanne 4-0 Kylmämaan nousulla omasta päästä ja pallo reppuun. Tässä kohdin RB-Oulun aikalisä, taktiikan muutos, joka tuottikin tulosta: kavennus ajassa 48.30 onnekkaalla pompulla, joka merkattiin Holopaiselle. Ajassa 51.40 helähti taas, kun Korkatti kavensi ylivoimalla tilanteeksi 4-2. Kellon näyttäessä 56.58 RB:n painostus tuotti taas tulosta ja tilanne jo 4-3. Tämä pomppumaali merkattiin Hiltuselle. Viimeiset 3 minuuttia Elo kestää hyvin RB:n painostuksesta huolimatta ja otti näin tärkeän ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan.

Ottelun Plussat:

+ molempien joukkueiden maalivahdit (valittiin ottelun parhaimmistoon)

+ puolustuspelaaminen

+ viisikkopelaaminen

Miinukset:

- ottelun loppu

- viimeistely

Kerrankin ennakkoraportissa esille otetut asiat pitivät hyvin paikkansa. Sen verran tuttua porukkaa taisi olla vastassa, että ns. nimimiehet pysyivät molemmilta joukkueilta hyvin hallinnassa ja muissa otteluissa paljon pisteitä mättäneet pidettiin tällä kertaa poissa tilastoista. Ottelu oli varsin vauhdikas ja hyvätempoinen, jossa yleisö viihtyi sekä pelaajat tykkäsivät pelata.

Välierät jatkuvat lauantaina 15.3. Oulussa klo 19:00. Mikäli Elo ei tuota peliä voita, niin sitten pelataan vielä kolmas kohtaaminen sunnuntaina Oulussa.

Pöytäkirja:

http://kaukalopallo.torneopal.fi/taso/poytakirja.php?otteluid=3590

Välierät jatkuu lauantaina 15.3 ja tarvittaessa sunnuntaina 16.3.

Jos ei pääse paikan päälle katsomaan niin pelejä voi seurata teksti-tv sivulle 232 tai kaukalopallon live-seuranasta:

http://kaukalopallo.torneopal.fi/taso/live.php

 

Tulospalvelu
Kaukislehti