RB-Oulu selkeään voittoon

01.11.2013 10:03

RBA - RB-Oulu 3 - 9 (2-5)(1-4)

RBA:n tekemä otteluraportti

RBA lähti positiivisella mielellä hieman yllättäenkin Takinista tulleen voiton jälkeen haastamaan sarjan ennakkosuosikkia, RB Oulua, arkiotteluun Raksilassa. Loppujen lopuksi haaste jäi varsin vaisuksi, joukkueiden terävyydessä kummassakin päässä oli selvä ero.

Ottelu alkoi huonoimmalla mahdollisella tavalla kotijoukkueen kannalta, jo alle puolen minuutin pallo oli RBA:n maalissa. Jotenkin joukkue tuntui arkailevan aggressiivisesti päälle tullutta vastustajaa ja palloa pomputeltiin vähän miten sattuu. Ajassa 4.40 ero oli jo kaksi maalia, emmekä olleet vielä juuri hippaa saaneet vastustajasta. Tämän jälkeen mekin aloimme vähitellen saada jollain lailla juonesta kiinni, mutta varsinaisille maalintekopaikoille pääsy oli edelleen vaikeaa. Erän edetessä pelitapahtumat sinänsä tasoittuivat, mutta edelleen RB Oulu oli terävämpi ja selvästi tottuneempi koviin peleihin. Kavennus tilanteeseen 1-2 ajassa 13.44 tuli hyvän syöttökuvion jälkeen osoittaen meilläkin olevan mahdollisuudet pelissä, kunhan vain pistäisimme pallon liikkeelle. Ilo oli kuitenkin lyhytaikainen RB Oulun tehtyä kolmannen maalinsa varsin pian. Vaikka vielä kerran pääsimme maalin päähän, todellisuudessa meidän olisi pitänyt onnistua lähes kaikista paikoista pitääksemme pelin aidosti tasaisena. Kaiken kaikkiaan taukonumeroissa 2-5 osoittavat aika hyvin joukkueiden eroa, vaikka molemmilla oli hyvinkin paikkoja tuhlattavaksi asti.

Toiseen erään piti lähteä huolellisesti, mutta aivan turhan pian RB Oulu pääsi rankaisemaan. Toki nyt päästiin jo yli puolen minuutin aloituksesta ennen verkon soimista. Sinänsä peli oli toisella puoliajalla jo tasaisempaa, mutta edelleen vieraiden tilannekovuus oli astetta parempi, minkä takia menetimme liikaa palloja helponkin tuntuisissa tilanteissa. Seuraavaa maalia piti odotella lähes jakson puoleen väliin asti, mutta siitä saadaan eniten kiittää maalivahtiamme, joka venyi ajoittain pelastuksiin jokseenkin varmoilta maaleiltakin näyttäneissä tilanteissa. Toisaalta RBA ei kuitenkaan kyennyt asettamaan todellista haastetta vieraiden veskarille. Jakson loppupuolella RB Oulu vielä kaunisteli lukemia muutamalla osumalla lähinnä RBA:n huolimattomuuksien seurauksena.

Täytyy myöntää, että RB Oulu oli oikeastaan kenttäpelin joka osa-alueella hieman parempi. Puolustuspäässä he pitivät omat paikkansa niin, että sinne ei kerta kaikkiaan mahtunut menemään kuljettamalla, vaan pallo olisi pitänyt saada tekemään työtä. Kun muistimme tämän, saimme kyllä varsin hyvin avattua paikkoja, mutta sitten kuitenkin vielä tuli aika usein jonkin aikailun seurauksena vastustaja pääsi peittämään tilanteen tai sitten syötimme pallon heille. Tässä aktiivisuudessa ja järjestelmällisyydessä meillä on oppimista. Omasta päästä lähdössä aikailimme aivan liian usein syötön antamisessa, ja yhtäkkiä vastustaja olikin sitten iholla häiritsemässä. Syöttöjen laadussa oli myös merkittävä ero, aivan liian usein ensimmäisenä meidän syöttöihimme pääsikin vastustaja osin senkin takia, että ehti lopulta tulla hätä. Omalla puolustusalueella tuli myös useita pallonmenetyksiä siitä, että yritimme lähteä viemään palloa sen helpon syötön sijaan. Toisaalta sitä helppoa paikkaakaan ei aina ollut tarjolla, kun jäimme seisoville jaloille odottelemaan syöttöä paikan tarjoamisen sijaan.

Kaikesta tästä suolaamisesta huolimatta päätä ei pidä painaa pensaaseen. Emme me aivan tuuliajolla olleet ihan pelin alkua lukuunottamatta. Vastassa kuitenkin oli ainakin ennakkoon ajatellen sarja kovin joukkue. Mahdollisuuksia on vaikka mihin, mitä osoittaa jo ensimmäisessä pelissä saatu voitto meille perinteisesti vaikeaa Takinia vastaan. Hieman enemmän huolellisuutta, pallo tekemään töitä, liikettä pallottomana ja aktiivisuutta puolustuspelaamisessa, niin hyvä tästä tulee.

Tulospalvelu
Kaukislehti