Helsingin Kaukalopalloerotuomarit ry täytti 20 vuotta

14.05.2013 08:36

Kyseinen yhdistys on tällä hetkellä Suomessa ainoa erotuomarikerho, joka on erikoistunut vain kaukalopalloon....

 

Helsingin Kaukalopalloerotuomarit ry täytti tämän vuoden huhtikuussa 20 vuotta. Erotuomarikerhon perustivat Bo "Bobi" Granlund, Visa Engman ja Kari Jeronen. Perustamiskokouksessa huhtikuussa 1993 oli paikalla kolmisenkymmentä aktiivia kaukalopallotuomaria pääkaupunkiseudulta (Helsinki, Espoo ja Vantaa). Kerhon ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin Raimo Engman. Hän toimi 10 vuotta puheenjohtajana ja sen jälkeen puheenjohtajana on toiminut Tom Rosvall. Yhdistyksen sihteerinä ja taloudenhoitajana sekä "aivokeskuksena" on toiminut vuodesta 1994 lähtien Visa Engman.
 
Kerholla on vuosien saatossa ollut aina koulutusvastaava ja vastaavia, jotka ovat hoitaneet pääkaupunkiseudun erotuomarikoulutuksen. Kerho itse vastaa kaikista koulutuskustannuksista ja näin ollen ei saa taloudellista tukea esim. liitolta. Kerhossa on ollut jäseniä vuosien aikana yhteensä 166. Tällä hetkellä jäseniä on 42, joista n. 40 toimii erotuomareina.
 
Erotuomarikerho juhlisti 20-vuotista taivaltaan ravintola Koskenrannassa Helsingin Vanhassa kaupungissa. Tilaisuuteen osallistui 86 henkilöä, joista lapsia oli 24. Tilaisuus oli myös perhejuhla. Kerhon toimintatapaan on aina kuulunut kauden päättäjäiset toukokuussa ja tilaisuus on aina tarkoitettu myös erotuomareiden perheille.
 
Tilaisuudessa Suomen Kaukalopalloliittoa edusti liittohallituksen jäsen Raimo Engman ja Helsingin Kaukalopallo ry:tä puheenjohtaja Teukka Ulander.
 
Tilaisuudessa SKPL:n kultaisen ansiomerkin saivat Visa Engman ja Teukka Ulander.  Helsingin Kaukalopallo ry ja Liiga ry muistivat ja onnittelivat kerhoa kultaisella lautasella. Kerho palkitsi tilaisuudessa ansioituneita tuomareita, jotka ovat yhtäjaksoisesti olleet mukana 15 ja 20 vuotta. Lisäksi palkittiin kerhon eteen tehdystä työstä vuosien ajan.
 
Tilaisuus oli juhlallinen ja rento ja juhlaväki nautti. Myös ilma suosi juhlaa, koska aurinko paistoi kirkkaalta siniseltä taivaalta.
Tulospalvelu
Kaukislehti