Päivitetty Koronaohje

25.09.2020 18:19

Huomioi viranomaisohjeistukset koronavirusepidemiaan liittyen kaikessa kaukalopallotoiminnassa

 

Koronavirusepidemia jatkuu ja tautitapausten määrä on noussut viime viikkojen aikana koko valtakunnassa. Jokaisen meidän vastuullista toimintaa tarvitaan tartuntojen välttämiseksi ja epidemian voittamiseksi.

Suomen Kaukalopalloliitto muistuttaa seuroja, joukkueita ja pelaajia seuraamaan aktiivisesti tilanteen kehittymistä omalla alueellaan ja valtakunnallisesti, sekä noudattamaan huolellisesti viranomaisten ohjeita ja suosituksia.

Kaukalopalloliitto suosittelee kasvomaskien käyttöä jäähalleilla. Suositus koskee joukkueiden pelaajia ja toimihenkilöitä pukukoppitiloissa, ja muita harjoitus- ja ottelutapahtumiin osallistuvia henkilöitä, sekä yleisöä tilanteissa, joissa turvaetäisyyksistä huolehtiminen on vaikeaa. Hygieniasta ja turvaväleistä tulee huolehtia jatkossakin, ja vain terveenä osallistutaan harjoituksiin ja ottelutapahtumiin.

Tutustu tästä THL:n suositukseen kasvomaskien käytöstä ja seuraa myös ajankohtaista tietoa ja ohjeistuksia koronavirusepidemiaan liittyen Valtioneuvoston, Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen (THL), Aluehallintovirastojen (AVI).

Suosittelemme seuraamaan myös Olympiakomitean sivustoa Ajankohtaista tietoa koronavirustilanteen vaikutuksesta urheiluun.

 

  •  

Olemme aikaisemmin julkaisseet ohjeen seuroille 7.8.2020   josta on edelleen hyvä huomioida perusohjeet ja korostaa, että vain oireettomana voi osallistua joukkueen tapahtumiin.

 

Lisäksi alta löytyy ohje otteluihin ja pelimatkoihin.

 

Ohjeistus yksittäiseen peliin ja vieraspelimatkoihin

Ottelujärjestäjä huolehtii ja valvoo, että kaikessa toiminnassa noudatetaan viranomaissuosituksia. Turvaväleistä tulee huolehtia katsomoissa ja toimitsija-aitioissa. Käsidesiä tulee olla jäähallilla kaikkien saatavilla.

Ottelutapahtumaan osallistuvat henkilöt liikkuvat vain niissä osissa hallia, joissa oman toiminnan toteuttaminen on tarpeellista. Ylimääräisten henkilöiden liikkumista koppikäytävillä tulee välttää.

Pelaajat, taustahenkilöt ja erotuomarit seuraavat tarkasti koronaviruksen tyypillisiä oireita. Henkilöllä on velvollisuus ilmoittaa poikkeavasta havainnosta välittömästi seurassa nimetylle vastuuhenkilölle (esim. valmentaja, joukkueenjohtaja) ja henkilö jää lähtökohtaisesti pois kokoonpanosta. Erotuomarit ilmoittavat poikkeavista havainnoista välittömästi sarjan järjestäjälle.

Vierasjoukkueen osalta tämä arviointi tehdään jo ennen astumista joukkueen kulkuvälineeseen.

Poikkeavan havainnon kohdalla henkilön on noudatettava THL:n ja terveydenhoitohenkilökunnan ohjeita: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

 

Matkustaessa ja liikuttaessa julkisissa paikoissa on syytä kiinnittää erityistä huomiota käsihygieniaan sekä välttää koskemasta käsillä mm. ovenkahvoihin tai kaiteisiin. Matkustettaessa suositellaan maskien käyttöä.

Vierasjoukkueen matkustaessa bussissa otteluun, vain joka toinen istumapaikka täytetään. Joukkueen istumakartta bussissa kirjataan ylös.

Hotellimajoituksien yhteydessä suositellaan noudatettavaksi samaa käytäntöä 2 henkilöä / huone turvavälien säilyttämiseksi.

Ennen ottelua ei järjestetä joukkueiden kahvitilaisuuksia.

Otteluissa joukkueet ja tuomarit eivät kättele. Kapteenit ja tuomarit voivat tervehtiä kyynärpäätervehdyksellä tai sanallisesti. Joukkueet saapuvat kaukaloon ja poistuvat kaukalosta omina ryhminään. Joukkueet eivät sekoitu.

Mikäli toimitsija-aitiossa turvavälien pito ei ole mahdollista, suositellaan kasvomaskien käyttöä.

Ottelun jälkeen joukkueet tervehtivät toisiaan siniviivoilta mailaheilautuksella. Pelaajat pitävät kypärät päässä. Ottelun parhaat palkitaan sarjan normaalin käytännön mukaisesti, mutta pelaaja noutaa palkinnon kypärä päässä ja palkinnon jakaja ja pelaaja eivät kättele.

Mikäli joukkueessa todetaan koronatapaus, noudatetaan ensisijaisesti viranomaisten ohjeistuksia. Tautiketjujen jäljittämisestä vastaa viranomainen. Kilpailun järjestäjää tulee informoida todetusta tautitapauksesta.

Tulospalvelu
Kaukislehti