Suomen Cup starttaa turnauskauden 2018-19

19.10.2018 09:57

Kaukalopallon Suomen Cup kokoaa viiden joukkueen kattauksen Jyväskylään Buugi Areenalle tulevana lauantaina. Cup-mestaruudesta pelaamaan saapuvat Lappeenrannan Visa Lappeenrannasta, Flexolahti Lahdesta, RKP ja Rinkball Amigos Oulusta sekä West Coast Oldstars Kaarinasta.

 

Turnauksessa nähdään paitsi tuttuja nimiä ja joukkueita, myös uudempaa kokoonpanoa. Kaarinalaiselle Oldstarsille Cup-turnaus on ensimmäinen laatuaan. Pelaajat ovat tuttua porukkaa, mutta joukkueena lauantaita on pelaaja Pasi Tuomisen mukaan hankalampi ennakoida

– Vaikea sanoa, kun siitä on varmaan kymmenen vuotta aikaa, kun ollaan yhdessä joukkueena viimeksi pelattu. Kaikki ovat kyllä pelanneet aiemminkin. Se, millainen joukkue meillä on, sen näkee sitten lauantaina, Tuominen kommentoi turnauksen alla.

Tuominen on itse ollut mukana kaikissa aiemmissa Cupeissa, joista viime kaudella hän edusti lahtelaisten joukkueessa. Sieltä suunnalta pelaaja arvuuttelee tämän vuoden turnauksen vahvimman ennakkosuosikinkin tulevan.

– No kyllä me varmaan altavastaajana lähdetään, mutta pääasia on, että pääsee pelaamaan. Kyllähän Lahti on ennakkosuosikki. Me lähdetään pelaamaan, ja sen näkee sitten, miten menee.

 

LaVi saapuu Jyväskylään muutaman ketjullisen voimin. Viime vuoden Cupissa joukueen valmentajana toiminut ja tällä kertaa pelaajana mukana oleva Teppo Ryhänen pitää joukkueensa mahdollisuuksia lauantaina hyvänä.

– Kyllä näkisin, että meillä on hyvät mahdollisuudet. Aika vähän olen ehtinyt katsoa muiden listoja, mutta näkisin, että on hyvät saumat, kunhan saahaan joukkuehenki kohdalleen.

Odotukset ovat lappeenrantalaisilla korkealla, eikä suotta. Ryhäsen mukaan koossa on osaava joukkue.

– Tietysti sitä mestaruutta odottaa aina kun lähtee pelaamaan. Viime vuosi meni huonommin. Silloin ei ollut kasassa niin hyvää porukkaa kuin tänä vuonna. Nyt meillä on hyvä sekoitus kokenutta porukkaa ja nuoria pelaajia, nostettiin kaksi nuorta poikaa kolmosdivarista mukaan.

 

Alkusarja starttaa Flexon ja LaVin ottelulla kello 9.00. Ottelut jatkuvat läpi päivän, ja lopulta alkusarjan kaksi parasta pääsevät mittelemään mestaruudesta kello 19.15 alkavassa finaalissa.

 

Tulosseuranta:

TULOSPALVELU

YLE TEKSTI-TV (SIVUT 291 JA 292)

KAUKIS-TV

Tulospalvelu
Kaukislehti