Kultaista Kotkaa jahtaa kahdeksan joukkuetta Lappeenrannassa

11.04.2018 09:56

Kaakkois-Suomen tuttuna ja turvallisena jääkiekkopyhättönä tunnettu Lappeenrannan Kisapuisto kattautuu tulevana viikonloppuna tavallisesta menosta poikkeavissa merkeissä. Liigahalli isännöi yhdessä naapurihalli UK-areenan kanssa kaukalopallon kauden 2017–18 Suomen mestaruusturnausta.

Kaukalopallokevään viimeistelevässä turnauksessa mestaruusjahtiin ottaa osaa kahdeksan joukkuetta. Kentällä nähdään lajin parhaimmistoa ympäri Suomea: Flexolahti Lahdesta, Team No Control Kuopiosta, Epa-TT Varkaudesta, Vikings Nummelasta sekä Shooters, Lappeen Riento, Lauritsalan Pojat ja Lauritsalan Visa Etelä-Karjalasta. Eteläkarjalaista väriä edustaa siis yhteensä neljä joukkuetta.

 

Viime vuonna Suomen Mestaruuden voitti Lauritsalan Pojat Lappeenrannasta, joka kukisti finaalissa kestomenestyjä Flexolahden. LaPo pääseekin nyt puolustamaan mestaruuttaan kotikaukaloon.

LaPon Teppo Turunen ei liiemmin laita mitään kotiedun piikkiin. Joukkue lähtee valmentajan mukaan viikonloppuun vain tietty tavoite mielessään.

– Ollaan samoilla mielin kuin viime vuonnakin, lähdetään puolustamaan mestaruutta tänä vuonna. Ei muuta mieltä tästä voi ollakaan, lähes samalla joukkueella turnaukseen lähtevän LaPon valmentaja tiivistää.

 

Toinen kotikaukalossa pelaava joukkue on Lauritsalan Visa, joka viime vuonna karsiutui alkulohkon peleissä.

– Kyllä olisi ollut edellytykset parempaan, mutta nyt korjataan tilanne. Ainakin ennusmerkit siihen on hyvät, kommentoi LaVin Teppo Ryhänen.

Ryhänen joutui itse jäämään pois viime vuoden valmennustehtävistä työkomennuksen vuoksi, mutta on sitäkin innokkaammin mukana tulevana viikonloppuna. Viime keväisiä otteita Kaukis-TV:stä seurannut valmentaja povaa viikonlopulta kovaa tasoa ja näytönhaluisia joukkueita.

– Viime vuonna oli kovatasoisia pelejä, ja jos ajattelee meidän kantilta, niin meillä oli hyvä porukka, melko sama kuin nytkin. LaPo tulee olemaan ennakkosuosikki, kun heillä on pari vahvistusta vielä viime vuoteen verrattuna, mutta ylipäätään on paljon haastajia LaPolle tänä vuonna. Nyt etukäteen kun ajattelee, niin tänä vuonna voi olla vieläkin kovatasoisempaa. Innolla odotellaan.

 

Kaukalopallon kultaisen kotkan viime kauden päätteeksi napannut LaPolla on edessään tiukka paikka, sillä turnaukseen saapuvat joukkueet eivät tule päästämään puolustavaa mestaria helpolla.

Lajin yksi viime vuosien näkyvimmistä joukkueista, Flexolahti, taipui LaPolle viime vuonna erittäin tiukaksi muotoutuneessa finaalissa. Karvas tappio ajaa joukkuetta tulevaan viikonloppuun.

– Hopealle jäätiin, ja sitä toki lähdetään kirkastamaan, ilman muuta. Viime vuonna parempi voitti, ei siinä, kyllä he kultansa ansaitsivat, Flexolahden Tommi Laitinen kuvailee turnauksen alla.

Lahtelaisporukka ei vaikuta lupailevansa tyhjiä. Nykyistä joukkuetta on rakennettu vankkojen perusteiden ylle, joten turnaukseen lähdetään yhtään löysäilemättä.

– Joukkueen runko on ihan lahtelaisia, mutta muutama täsmähankinta on tehty ympäri suomenniemeä. Näin näyttää olevan muillakin joukkueilla. Se on hieno juttu, on tärkeää, että halukkaat pääsevät pelaamaan, Laitinen täsmentää.

Viikonlopun turnaus tarkoittaa kotietua neljälle mukana olevalle joukkueelle. Siirtyminen liigahalliin käytännössä tuntemattomille jäille jakaa asetelmat kuitenkin kokonaan uusiksi, eikä kotijoukkueiden anneta ottaa tilanteesta etua.

– En usko, että heillä on etulyöntiasemaa. Ja meidän miehet pikemminkin nauttivat, kun pääsevät pois kotoa. Liigahallissa on varmasti hyvät puitteet, joten on varmasti hyvä pelata, Laitinen kommentoi.

Riippumatta joukkueesta tullaan viikonloppuna näkemään Suomen kaukalopallon parhaimmistoa. Parhaiten turnauspaineessa selviytyvät joukkueet nousevat kuitenkin sijoista korkeimmille.

– Viikonloppuna saa kyllä pelata. Se, kenellä kunto kestää, niin se tämän vie, LaVin Ryhänen spekuloi.

 

Turnaus alkaa lauantaina 14. huhtikuuta alkusarjan otteluilla, jotka pelataan Kisapuiston liigahallissa sekä UK-areenalla. Välierät ja mitaliottelut ratkotaan sunnuntaina liigahallin kaukalossa. Kaikkiin otteluihin on vapaa pääsy.


Viikonlopun otteluohjelma nähtävissä tulospalvelussa

Tulospalvelu
Kaukislehti