Ohjeet Farmi- ja Trysopimus

Farmisopimus

 Try-out sopimus

Farmi- ja try-outsopimukset toimitetaan sarjan järjestäjälle. SM-sarjan kaikki farmi- ja try-outsopimukset toimitetaan liittoon.

KILPAILUSÄÄNNÖT

31 § FARMI- ja TRYOUTSOPIMUS

Kahden joukkueen keskinäisellä kausikohtaisella farmisopimuksella voidaan pelaajia siirtää joukkueesta toiseen ilman siirtomaksua ja edustusoikeuden muutosta. Sopimus on hyväksytettävä liitossa tai alueella. Farmisopimus hyväksytään, kun maksu on suoritettu annettujen aikarajojen puitteissa. Jos sopimus tehdään 1.10. klo 24.00 mennessä, hyväksymismaksu on 100 euroa ja 1.10. jälkeen hyväksymismaksu on 200 euroa. Farmisopimus on tehtävä viimeistään 30.11 kello 24.00 mennessä. Hinta yhden henkilön sisältävästä sopimuksesta on puolet normaalista. Sopimuksesta on ilmettävä niiden pelaajien nimet, joita sopimus koskee. Nimiä ei voi kauden aikana lisätä eikä poistaa. Sopimus voi kattaa korkeintaan yhteensä 25 pelaajaa. Pelaajien siirtymisistä farmisopimuksen puitteissa joukkueiden välillä ei tarvitse tehdä erillistä ilmoitusta liittoon.

Farmisopimusta ei voida tehdä samalla sarjatasolla pelaavien joukkueiden kesken. Sopimus pelaajaluetteloineen on aina oltava esitettävissä molempien sopimuksen alaisten joukkueiden otteluissa. Pelaajan nimen perään merkitään ’F’ pöytäkirjaan aina hänen kuuluessaan farmisopimuksen mukaiseen toiseen joukkueeseen. Farmisopimus on voimassa koko kauden.

Alemman sarjatason pelaajat sekä junioripelaajat voivat liikkua vapaasti sopimuksen sisällä.

Ylemmän sarjatason joukkueeseen kuuluva pelaaja saa pelata alemman sarjatason joukkueessa seuraavin edellytyksin ja rajoituksin:

- Pelaajalla on peli- ja edustusoikeus

- Ei runkosarjan jälkeisiä pelejä

- Korkeintaan kolme ylemmän sarjatason pelaajaa voi kerrallaan osallistua alemman sarjatason otteluun

- Pelaaja voi pelata ainoastaan 1/3 alemman sarjan otteluista

 

Saman seuran eri sarjatasojen välillä pelaavien joukkueiden kesken voidaan solmia try-outsopimus. Try-out -sopimuksen puitteissa voi alemmalla sarjatasolla peli- ja edustusoikeuden omaava pelaaja pelata kolme ottelua ylemmän sarjatason joukkueessa. Pelaaja katsotaan pelanneeksi, kun hänet on kirjattu joukkueen kokoonpanoon. Pelaajan nimen perään merkitään ’T’ pöytäkirjaan aina hänen kuuluessaan try-out -sopimuksen mukaiseen toiseen joukkueeseen.

Ylemmän sarjatason joukkueeseen kuuluva pelaaja saa pelata alemman sarjatason joukkueessa seuraavin edellytyksin ja rajoituksin:

- Pelaajalla on peli- ja edustusoikeus

- Enintään yksi runkosarjan peli

- Ei runkosarjan jälkeisiä pelejä

- Vain yksi ylemmän sarjatason pelaajaa saa osallistua yhteen otteluun kerrallaan

Try-out -sopimusmaksu on 50€. Try-out -sopimus on tehtävä viimeistään 30.11 kello 24.00 mennessä. Try-out -sopimus hyväksytään, kun maksu on suoritettu annettujen aikarajojen puitteissa. Sopimuksesta on ilmettävä niiden pelaajien nimet, joita sopimus koskee. Nimiä ei voi kauden aikana lisätä eikä poistaa. Sopimus voi kattaa korkeintaan yhteensä 25 pelaajaa. Pelaajien siirtymisistä try-out -sopimuksen puitteissa joukkueiden välillä ei tarvitse tehdä erillistä ilmoitusta liittoon. Sopimusta ei voida tehdä saman seuran kahden samalla sarjatasolla pelaavan joukkueen kesken. Sopimus pelaajaluetteloineen on aina oltava esitettävissä molempien sopimuksen alaisten joukkueiden otteluissa. Try-out -sopimus on voimassa koko kauden.

Tulospalvelu
Kaukislehti