Lapset ja nuoret

Kaukalopalloa pojille ja tytöille

Kaukalopallo on jäällä pelattava joukkuelaji joka sopii sekä pojille että tytöille. Monille lapsille, varsinkin niille, jotka eivät pelaa jääkiekkoa seurassa, kaukalopallo antaa tasaveroisemman mahdollisuuden kokea onnistumisia ja tuntea osaamista koulun liikuntatunnilla. Kaukalopalloa voidaan pelata yhteisinä ryhminä, jossa pojat ja tytöt ovat sekaisin tai erikseen poika- tai tyttöryhmiin jaoteltuina.

Kaukalopallo on loistava koulupeli

Kaukalopallo on mainio jääliikuntalaji koulujen liikuntatunneille. Kaukalopallo on turvallinen koulupeli jäälle, koska siinä ovat vartalokontaktit kiellettyjä. Kaukalopalloa pelataan jo monissa kouluissa liikuntatunneilla ympäri Suomea ja koulujen väliset kaukalopalloturnaukset ovat erittäin suosittuja tapahtumia.

Kaukalopallo-opas kouluille

Kaukalopallo tarjoaa upean mahdollisuuden oppia ja opettaa luistelutaitoa ja todellista yhteispeliä. Pelin sääntöjä on helppo soveltaa erilaisiin olosuhteisiin ja erilaisille ryhmille. Kaukalopalloliiton "Kaukalopallo-opas kouluille" -oppaassa kerrotaan kaukalopallon tekniikasta, säännöistä sekä annetaan esimerkkejä leikeistä ja harjoituksista koulujen liikuntatunneille. 

 

 

Koulukaukalopallossa tarvittavat välineet

Koulukaukalopallossa pelaamiseen tarvitaan kaukalopallomailat ja kaukalopalloja. Suomen Kaukalopalloliitto suosittelee myös käytettäväksi pelikypärää (ristikollinen). Kaukalopalloja kannattaa varata riittävästi, ainakin yksi per oppilas, jotta kaikki oppilaat saisivat harjoituksissa tuntumaa palloon ja jotta ei syntyisi turhaa odottelua. Maalivahdin varusteita voi tiedustella Kaukalopalloliitosta.

Mistä kaukalopallovälineita voi ostaa?

Kouluille tarkoitettuja kaukalopallomailoja voi ostaa Tacklalta, www.tackla.fi
Virallisia kaukalopalloja myy Lakaveka oy, lakaveka.com

Kaukalopalloseurat yhdessä Kaukalopalloliiton kanssa järjestävät kouluille ilmaisia esittelyitä

Kaukalopalloseurat järjestävät kouluille ilmaisia kaukalopalloesittelyjä: Kaukalopallon koulutapahtumia. Niiden avulla halutaan tarjota mahdollisuus oppilaille kokeilla kaukalopalloa sekä saada kaukalopallo yhdeksi koululiikuntalajiksi. Koulutapahtumissa jaetaan tietoutta lähialueen seuratoiminnasta ja pyritään innostamaan lapsia kaukalopalloon mukaan.

Koulutapahtumassa leikitään ja pelataan

Kaukalopallon koulutapahtuma on ensisijaisesti tarkoitettu ala-aste ikäisille. Yhden päivän aikana jokainen ryhmä/luokka on jäällä n. 45 minuuttia kerrallaan leikkien, luistellen, syötellen, kilpaillen ja pelaillen. Päivän aikana (noin 5h) voidaan kaukalopalloa esitellä jopa 200 lapselle. Tämä on kuitenkin vain yksi vaihtoehto: tapahtuman voi toteuttaa kullekin koululle ja paikkakunnalle parhaiten sopivalla tavalla.

Koulut saavat välineet ja kaukalopallo-oppaan opettajille

Kaukalopalloliitto lahjoittaa tapahtumien kaikille osallistujille sekä jokaiselle mukaan tulevalle koululle Kaukalopallomaila- ja pallopaketin sekä Kaukalopallo-opas kouluille -vihkon. Välinepaketin tarkoituksena on varmistaa, että kaukalopallon pelaaminen voisi jatkua koulun liikuntatunneilla tapahtumien jälkeenkin.

 

Kaukalopallo kouluesite.doc (päivitetään syksyllä 2021)

 

Yhteydenotot

 

Tulospalvelu
Kaukislehti