Kaukalopallo-opas kouluille:

Kaukalopallo tarjoaa upean mahdollisuuden oppia ja opettaa luistelutaitoa ja todellista yhteispeliä. Pelin sääntöjä on helppo soveltaa erilaisiin olosuhteisiin ja erilaisille ryhmille. Kaukalopalloliiton "Kaukalopallo-opas kouluille" -oppaassa kerrotaan kaukalopallon tekniikasta, säännöistä sekä annetaan esimerkkejä leikeistä ja harjoituksista koulujen liikuntatunneille.  

Kaukalopallo on ollut ja pysynyt edelleen koulujen yhtenä suositummista lajeista liikuntatunneilla. Koululiikunnassa mukana oleminen on lajimme kannalta todella tärkeää aluetta, missä haluamme säilyttää statuksemme myös pitkälle tulevaisuuteen.

Lajin koulusuosio tulee suurimmaksi osaksi sen johdosta, että se on turvallinen jäälaji, missä kovemmat vartalokontaktit sekä mailan nostot ovat kokonaan kiellettyjä. Kaukalopallossa mennään enemmän taito- ja tekniikkapää edellä, jolloin voidaan keskittyä enemmän tärkeimpien eli luistelu- ja mailankäsittelytekniikoiden kehittämiseen. Varsinkin pienempien koululaisten kanssa perustekniikoita on helpompi harjoittaa, koska palloa on kevyempi käsitellä kuin kiekkoa.

Koulukaukalopallossa tärkeäksi elementiksi nousee myös tasavertaisuus. Monille lapsille, varsinkin niille, jotka eivät pelaa jääkiekkoa seurassa, kaukalopallo antaa tasaveroisemman mahdollisuuden kokea onnistumisia ja tuntea osaamista koulun liikuntatunnilla. Kaukalopalloa voidaan pelata hyvin myös yhteisinä ryhminä, jossa pojat ja tytöt ovat sekaisin.

Liitto ja seurat tukevat koulukaukalopalloa aktiivisesti järjestämällä erilaisia lajitapahtumia ympäri Suomea. Suosituimpia tapahtumia ovat yleensä koulun sisäiset turnaukset sekä paikkakunnan tai alueen koulujen väliset turnaukset.

Lajiesittelyjä pidetään puolestaan lähinnä alakouluille ja näiden yhteydessä on lahjoitettu välinepaketti, mihin kuuluu mailoja ja palloja, jotta kouluissa pysyy mahdollisuus harrastaa kaukalopalloa myös jatkossa. Pakettiin kuuluu myös opettajan opas, joka antaa opettajille ja oppilaille lajista perustietoa ja -sääntöjä sekä erilaisia malliharjoitteita koulujen liikuntatunneille.

Koulutapahtumien organisointia on hoitanut liitto ja käytännön toteutuksen on kouluissa käynyt pitämässä paikallinen seura tai liiton toimihenkilö.

Yhteydenotot koulutapahtumiin ja lajinlevitystapahtumiin liiton seurakehittäjään:


Satu Tiihonen

050 553 8922

satu.tiihonen@kaukalopalloliitto.fi

 

Kouluturnausten- ja sarjojen tulospalvelu

Koululaislisenssit- ja vakuutukset (tapahtumalisenssit) suositellaan otettavan koulutapahtumiin

 

Tulospalvelu
Kaukislehti